Vukudåggån

Vukudåggån er i dag et folkelig og livlig arrangement og et møtested for store og små, ung og gammel med mottoet: «Kortreist og heimgjort, fiskbætt og ballsprætt».

Vukudåggån arrangeres årlig i bygda Vuku i Verdal – kun 1 mil øst for historiske Stiklestad. Det sies at Olav den Hellige kom via Vuku på vei mot Stiklestad, og pilgrimsleia som ender ved Nidarosdomen i Trondheim, går også gjennom bygda.

Aktivitetene foregår i og rundt den nye, store Vukuhallen i Vuku sentrum. Anlegget ligger ved en stor idrettspark og ikke minst ved den vakre fossen med sine særpregede glatte berg, og den flotte Verdalselva hvor en kan se laksen hoppe og sola blinke i vannspeilet.

«..Olav den Hellige kom via Vuku på vei mot Stiklestad….»

Etter at Vukudåggån flyttet inn i den splitter nye Vukuhallen i 2015, har det blitt «dåggå» for alle. I flere år nå har dåggån blitt åpnet på fredag kveld med håndarbeidsbingo, med Vuku skolemusikkorps som arrangør.

I 2018 ble det første foredraget arrangert, med foredragsholder Tor Martin Nordtømme som fortalte om karolinerne.  I 2019 ble dette fulgt opp med polarforedrag av polfareren Bengt Egil Rotmo. Opplevelser for publikum er viktig. I de seneste årene har vi hatt de balltriksende  brødrene Fagerli som er både VM og EM mestere. I 2019 var motorsagkunstnerne Wheeler & Ovesen trekkplasteret. Trivsel for alle er stikkordet for Vukudåggån. Her kan folk komme og gå uten at det koster en formue, og lytte til vakker musikk og kjøpe seg litt mat. Her treffer man likesinnede som bare er ute etter å slå av en prat.

Vukudåggån skal være for alle!

..»fri for juggel og med hovedfokus på lokal mat, tradisjonell husflid, kunst og håndtverk…»