Vukudåggån

Vukudåggån er i dag et folkelig og livlig arrangement og et møtested for store og små, ung og gammel med mottoet: «Kortreist og heimgjort, fiskbætt og ballsprætt».

Vukudåggån arrangeres årlig i bygda Vuku i Verdal – kun 1 mil øst for historiske Stiklestad. Det sies at Olav den Hellige kom via Vuku på vei mot Stiklestad, og pilgrimsleia som ender ved Nidarosdomen i Trondheim, går også gjennom bygda.

Aktivitetene foregår i og rundt den nye, store Vukuhallen i Vuku sentrum. Anlegget ligger ved en stor idrettspark og ikke minst ved den vakre fossen med sine særpregede glatte berg, og den flotte Verdalselva hvor en kan se laksen hoppe og sola blinke i vannspeilet.

«..Olav den Hellige kom via Vuku på vei mot Stiklestad….»

«Dåggån» er med 100 boder, opp mot 4000 besøkende og en fotballturnering for barn og seniorkamp for voksne, en av de største markedsplassene i Trøndelag. De varer i 3 dager og starter fredag kveld med håndarbeidsbingo, som arrangeres av Vuku Skolemusikkorps,  som åpning på «Dåggån».  Lørdag og søndag arrangeres martn’a. En martn’a fri for juggel og med hovedfokus på lokal mat, tradisjonell husflid, kunst og håndverk. Her vil du finne kreative og severdige utstillinger av høy kvalitet – hovedsaklig innendørs men også i uteområdet.

Årlig kåres det «beste salgsbod» som markedsføres og som får ekstra oppmerksomhet.

Du vil finne konkurranser, aktiviteteter og lek for både store og små.

«Dåggån» har stort loddsalg samt et severdig og spennende «ballslæpp» fra helikopter med fantastiske flotte premier!

Under arrangementet er det rikelig med mulighet for kjøp av god mat av ulike varianter samt dertil drikke.

Og sist men ikke minst: et støtteapparat med 200 frivillige fra lag og organisasjoner som bidrar i gjennomføringen slik at alle skal få en best mulig opplevelse på «Vukudåggån».

Velkommen skal alle være!

..»fri for juggel og med hovedfokus på lokal mat, tradisjonell husflid, kunst og håndtverk…»